| Sajtos penne receptEgytálételek Hozzávalók: 1 zacskó csőtészta (penne) - kb 400-500 g 1 csomag bolognai spagetti alapot (ajánlom a Maggi port) fél kg disznóhús konzerv vagy darált hús kevés reszelhető sajt 1 fej vöröshagyma olaj néhány deci víz a szószhoz pár evőkanál tejföl Elkészítés: Ez a recept hasonlít az amerikaiak által nagyon kedvelt lasagne receptjéhez, viszont ez házilag lett kiskísérletezve átlatam. Tulajdonképpen a mai napig nem tudom, mi a lasagne receptje, ezt én sajtos pennének neveztem el :) Legelőszöris apróra vágjuk a vöröshagymát, majd üvegesre pirítjuk kevés olajban. Hozzáadjuk a disznóhús konzervet vagy darálthúst (lehet más fajta húst is használni, viszont azt előtte fel kell darabolni, mert a többi nem annyira zsíros, hogy kellőképpen szétsüljön a serpenyőben). Mikor az állaga masszához hasonlít, hozzáadjuk a bolognai spagetti alapot (lehet akár milánóival is, de a bolognaival az igazi szerintem. De ez már ízles dolga), kellő mennyiségű vízzel hígítjuk, ahhoz, hogy ne legyen összeálló, de ne is follyon feltétlenül. Eközben megfőzzük sós vízben a pennét és leszűrjük. Mikor megvan a szósz is, a pennét kétfelé osszuk. Az egyik felét egyenletesen öntjük egy tepsibe, erre jön a szósz, majd a másik fél adag penne. Sajtot reszelünk rá, és tejföllel kenjük meg a tetejet. Előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Jó étvágyat! Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: kathrine Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |