| Mascarponés profiterol receptSütemények, édességek Hozzávalók: tészta: 2 dl víz 10 dkg zsír, csipet só 20 dkg liszt 5 tojás töltelék: 25 dkg mascarpone sajt 2 dl hulala 1 vanilin cukor 3 ek. cukor máz: 50 gr keményítő 25 gr kakaó 8 dl tej 2 dl tejszín 100 gr cukor, 25 gr vaj 25 gr étcsokoládé (elhagyható) Elkészítés: A vizet a csipet sóval, zsírral felforraljuk,egyszerre hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük, amíg összeáll (3-4 perc). Kicsit hűtjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat,mindegyikkel jól kikeverjük. (mint a képviselőfánk tésztáját) Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakunk, kb. mogyoró nagyságúakat, 4 cm távolságra rakunk egymástól, előmelegített sütőbe tesszük. Az ajtót 15 percig nem szabad kinyitni, a fánkokat 15-20 percig sütjük ,( szép aranybarna szín eléréséig),majd 5 percre a tüzet mérsékeljük, hogy jó ropogós legyen. Sülés után rácson hűtjük,majd a krémmel töltjük, tálra halmozzuk és a mázzal leöntjük. Krémhez a mascarponét a cukorral kikeverjük, a tejszínt felverjük, majd óvatosan összekeverjük a sajttal. A mázhoz a keményítőt, kakaót, a cukrot a tejszínt jól kikeverem. A tejet forrásig melegítem, majd folytonos keverés közben a kakaós masszához keverem. Visszateszem a tűzre, besűrítem, forrnia nem szabad. Leveszem a tűzről, majd beleteszem a csokit, majd olvadás után a vajat. Ezzel öntöm le a fánkokat, jól tapad a tésztához. Tanácsok: Ebből kb. 50 db fánkocskánk lesz. Pakolásnál rétegenként szoktam leönteni. A receptet beküldte: baffi556 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |