Tutireceptek.hu fejléc

Csokoládés profiterole recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
500 g víz
250 g liszt
120 g vaj
6 tojás
½ teáskanál só

A töltelékhez:
400 g tejszín
50 g porcukor

Külső krém:
400 g tejszín
150 g étcsokoládé
250 g cukrászkrém

(cukrászkrém:
2 tojássárgája
50 g cukor
25 g liszt
fél liter tej
vanília)

Elkészítés:
A tészta (képviselőfánk) elkészítése:
A vizet a vajjal és a sóval felforraljuk, ügyelve, hogy ne forrjon hosszan.
Adjuk hozzá egyszerre az átszitált lisztet. Keverjük gyorsan, hogy tökéletesen csomómentes legyen. Főzzük a tésztát, míg el nem válik az edény aljától és falától. Engedjük kihűlni. Dolgozzuk a langyos tésztához a tojásokat egyenként.
Folytassuk a tészta eldolgozását, míg sima és egynemű nem lesz. Formáljunk diónyi golyókat a sütőlemezre. Gázsütőben 160 elektromos sütőben 180 fokon süssük a fánkokat 20-25 percig. Hagyjuk kihűlni őket.

A töltelék elkészítése:
Verjük fel a tejszínhabot a porcukorral keményre és egy habzsák segítségével töltsük meg a fánkokat.

A külső krém elkészítése:
(Cukrászkrém: a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. Fél liter tejet felforralunk vaníliával, majd a részletenként csomómentesen összekeverjük a tojásos, cukros, lisztes krémmel. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük.)
A tejszínt felverjük, a csokoládét felolvasztjuk gőz felett vagy mikróban.
A tejszínt összekeverjük a cukrászkrémmel és a csokoládéval.
Villa és kanál segítségével a fánkokat a csokoládés krémbe forgatjuk, és tálra halmozzuk.

Tanácsok:
A sütőt ne nyissuk ki legalább 10 percig.
A tejszínhabba én habfixálót is tettem.
A tortabevonónak, szerintem, nincs olyan jó íze, mint a sima étcsokoládénak.
A csokoládés krémbe kakaóport is lehet tenni.

Nem olyan bonyolult mint amilyennek látszik, és isteni finom.


A receptet beküldte: erikasz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés ananásztorta » Csokoládés, túrós muffin » Csokoládés túrószelet » Csokoládés őszibarackkocka
» Csokoládés-diós sütike » Csokoládés-epres pite » Csokoládés körte 2. » Csokoládés farönk torta
» Csokoládés mézeskalács » Csokoládés sajttorta » Csokoládés répakocka » Keserűcsokoládés korong
» Csokolades sutemenykek » Csokoládés lepény » Omlós csokoládés falatkák » Csokoládés tekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.