| Csokoládés profiterole receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 500 g víz 250 g liszt 120 g vaj 6 tojás ½ teáskanál só A töltelékhez: 400 g tejszín 50 g porcukor Külső krém: 400 g tejszín 150 g étcsokoládé 250 g cukrászkrém (cukrászkrém: 2 tojássárgája 50 g cukor 25 g liszt fél liter tej vanília) Elkészítés: A tészta (képviselőfánk) elkészítése: A vizet a vajjal és a sóval felforraljuk, ügyelve, hogy ne forrjon hosszan. Adjuk hozzá egyszerre az átszitált lisztet. Keverjük gyorsan, hogy tökéletesen csomómentes legyen. Főzzük a tésztát, míg el nem válik az edény aljától és falától. Engedjük kihűlni. Dolgozzuk a langyos tésztához a tojásokat egyenként. Folytassuk a tészta eldolgozását, míg sima és egynemű nem lesz. Formáljunk diónyi golyókat a sütőlemezre. Gázsütőben 160 elektromos sütőben 180 fokon süssük a fánkokat 20-25 percig. Hagyjuk kihűlni őket. A töltelék elkészítése: Verjük fel a tejszínhabot a porcukorral keményre és egy habzsák segítségével töltsük meg a fánkokat. A külső krém elkészítése: (Cukrászkrém: a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. Fél liter tejet felforralunk vaníliával, majd a részletenként csomómentesen összekeverjük a tojásos, cukros, lisztes krémmel. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük.) A tejszínt felverjük, a csokoládét felolvasztjuk gőz felett vagy mikróban. A tejszínt összekeverjük a cukrászkrémmel és a csokoládéval. Villa és kanál segítségével a fánkokat a csokoládés krémbe forgatjuk, és tálra halmozzuk. Tanácsok: A sütőt ne nyissuk ki legalább 10 percig. A tejszínhabba én habfixálót is tettem. A tortabevonónak, szerintem, nincs olyan jó íze, mint a sima étcsokoládénak. A csokoládés krémbe kakaóport is lehet tenni. Nem olyan bonyolult mint amilyennek látszik, és isteni finom. A receptet beküldte: erikasz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |