Tutireceptek.hu fejléc

Diós zabfánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg zabpehely,
5 tojás,
10 dkg margarin,
1 mokkáskanál só,
a töltelékhez:
20 dkg szilvalekvár,
10 dkg finomra darált dióbél,
csipetnyi só.

Elkészítés:
2 dl vízbe beleteszem a margarint és a sót, majd felforralom. Beleöntöm a finomra darált zabpelyhet, és kis lángon addig kevergetem, amíg az egész masszává összeáll. Kihűtöm, és egyenként belekeverem a tojásokat. Nyomózsákba teszem, és alufóliával bélelt, nagy tepsire diónyi halmokat nyomok belőle, egymástól legalább egy centi távolságra. Előmelegített, forró sütőben szép sárgára megsütöm. A szilvalekvárt összekeverem a darált dió felével, és megtöltöm vele a félbevágott fánkokat. Ezután a lekvárral bekent fánktetőket belemártom a megmaradt dióba, és kalap gyanánt visszaillesztem a tetejükre.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: dorka_20


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Angol palacsinta » Mazsolás zsemle » Fincsi citromos krém » Igazi kakaós csiga
» Diós-habos szeletek » Fiona szelet » Mákos Tökös süti » Meggyes kekszes
» Házi bounty 15 perc alatt » Holland cseresznyetorta » Almasütemény » Szegények kalácsa
» Donut (amerikai fánk) » Olcsó almás sütike » Almas pite » Netes krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.