| Diós zabfánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg zabpehely, 5 tojás, 10 dkg margarin, 1 mokkáskanál só, a töltelékhez: 20 dkg szilvalekvár, 10 dkg finomra darált dióbél, csipetnyi só. Elkészítés: 2 dl vízbe beleteszem a margarint és a sót, majd felforralom. Beleöntöm a finomra darált zabpelyhet, és kis lángon addig kevergetem, amíg az egész masszává összeáll. Kihűtöm, és egyenként belekeverem a tojásokat. Nyomózsákba teszem, és alufóliával bélelt, nagy tepsire diónyi halmokat nyomok belőle, egymástól legalább egy centi távolságra. Előmelegített, forró sütőben szép sárgára megsütöm. A szilvalekvárt összekeverem a darált dió felével, és megtöltöm vele a félbevágott fánkokat. Ezután a lekvárral bekent fánktetőket belemártom a megmaradt dióba, és kalap gyanánt visszaillesztem a tetejükre. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: dorka_20 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |