| Mascarponés eperfagylalt receptSütemények, édességek Hozzávalók: * 50 dkg földieper * 10 dkg porcukor * 2 csomag vaníliás cukor * 1 evőkanál citromlé * 50 dkg mascarpone * 1,25 dl tejszín Elkészítés: A gondosan megmosott, megtisztított földieprekből – néhány szem kivételével – botmixer segítségével pürét készítünk. A kimaradt eperszemeket apró kockákra vágjuk. A tejszínt habbá verjük, és a simára elkevert mascarponéhoz adjuk, jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk az eperpürét és az eperkockákat, majd a citromlevet, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Jól elkeverve fagylaltgépben fagyasztjuk. Tanácsok: Ha nincs fagylaltgép, mélyhûtőben is elkészíthető a fagylalt. Ekkor tízpercenként keverjük jól át a masszát, amíg teljesen megfagy. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 123 kcal Szénhidráttartalom: 130 gramm A receptet beküldte: Boszi 29 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |