Tutireceptek.hu fejléc

Mascarponés eperfagylalt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
* 50 dkg földieper
* 10 dkg porcukor
* 2 csomag vaníliás cukor
* 1 evőkanál citromlé
* 50 dkg mascarpone
* 1,25 dl tejszín

Elkészítés:
A gondosan megmosott, megtisztított földieprekből – néhány szem kivételével – botmixer segítségével pürét készítünk. A kimaradt eperszemeket apró kockákra vágjuk. A tejszínt habbá verjük, és a simára elkevert mascarponéhoz adjuk, jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk az eperpürét és az eperkockákat, majd a citromlevet, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Jól elkeverve fagylaltgépben fagyasztjuk.

Tanácsok:
Ha nincs fagylaltgép, mélyhûtőben is elkészíthető a fagylalt. Ekkor tízpercenként keverjük jól át a masszát, amíg teljesen megfagy.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 123 kcal
Szénhidráttartalom: 130 gramm

A receptet beküldte: Boszi 29


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors eperfagylalt » Mascarponés meggyfagylalt » Mascarponés profiterol » Mascarponés álom
» Eperfagylalt » Mascarponés csokitorta » Mascarponés baracktorta » Mascarponés kifli
» Mascarponés gyümölcstorta » Mascarponés dinnyekehely » Mascarponés piskóta » Bazsalikomos eperfagylalt
» Eperfagylalt gyümölccsel » Szerecsen muffin » Di­é­tás kó­kusz­keksz » Csokis-diós-almás süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.