| Mascarponés gyümölcstorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: 20 dkg darált keksz 10 dkg vaj 50 dkg mascarpone 5 dl tejszín 3 evőkanál porcukor 1 csomag habfixáló 60 dkg gyümölcs (pl. áfonya, málna, ribizli 1csomag piros tortazselé Elkészítés: A darált kekszet a felolvasztott vajjal morzsává keverjük. Egy kivajazott, kerek tortaforma aljába nyomkodjuk a morzsát, és hűtőbe tesszük. A tejszínt a fixálóval habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és a simára kevert mascarponét. A gyümölcsök harmadát lazán beleforgatjuk a krémbe, amit a kekszes alapra simítunk, majd rászórjuk az összes gyümölcsöt. A tortazselét elkészítjük, a torta tetejére öntjük. Éjszakára hagyjuk a hűtőben pihenni,a tortaforma oldalát csak másnap emeljük le. Tanácsok: Mindenkinek kedves egészségére! Recept:Pompadour A receptet beküldte: virgo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |