| Profiterol receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2,5 dl víz 15 dkg liszt 10 dkg vaj 7,5 dkg cukor csipet só 6 tojás és csoki a tetejére(olvasztva) Elkészítés: A vizet felteszem egy edénybe forralni. Bele teszem a sót, a cukrot és a vajat. Majd, amikor már az egész felolvadt és forr, belekeverem a lisztet, és a masszát 2-3 percig még sütöm fent az edényben. Majd félreteszem, és hagyom kihřlni. Amikor kihřlt elkeverem benne a 6 tojást, és a habzsákba töltöm, kicsi gombócokat nyomok ki belőle (kb. nagyobb dió nagyságúakat nyomok egy sütőpapírral kibélelt tepsire). Vigyázat kb. 1, 5 szeresére dagad. 250 fokos sütőben 15-20 percig sütöm. Majd fecskendővel megtöltöm. Lehet lekvárt, pudingot beletenni. De az eredeti recept szerint: Crema pasticcerával, vagy tejszínhabbal. A tetejét olvasztott csokival díszítem. Olcsó és finom. Tanácsok: ha esetleg nagyon folyós lessz akkor sincsen baj, mert nem golyó lessz, hanempogácsa.Finom és a gyerekek is szívesen rohangállnak vele, mert apró.2-3 falat méretř. A receptet beküldte: Tobzocska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |