| Mascarponés dinnyekehely receptItalok, koktélok Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: # 40 dkg sárgadinnye # 40 dkg görögdinnye # 4 szál citromfű # 1 rúd vanília # 2 evőkanál méz # 1 csipet őrölt fahéj # 3 dl tejszín # 25 dkg mascarpone Elkészítés: Előkészítés: A dinnyék héját eltávolítjuk, a húsukat kimagozzuk, majd apróra összevágjuk. A citromfüvet leöblítjük, felaprítjuk. A vaníliát kettéhasítjuk, kikaparjuk a pépjét. Elkészítés: A dinnyedarabokat a mézzel, a fahéjjal, a citromfűvel és a vaníliával összekeverjük, letakarjuk, és 30-40 percre félretesszük. Amikor jól összeértek az ízek, a tejszínt kemény habbá verjük. Összekeverjük a mascarponét, a tejszínhab háromnegyed részét és a dinnyéket. Kelyhekbe tesszük, a maradék habbal díszítjük. Tanácsok: Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 1 óra múlva 1 adag: 520 kcal A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |