| Mascarponés cseresznyetorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótalaphoz: 4 tojás 4 kanál liszt 4 kanál cukor fél csomag sütőpor 4 kanál olvasztott és lehűtőtt vaj 1 lime lereszelt héja A krémhez: 1 kanál étkezési keményítő 4 kanál porcukor 15 dkg mascarpone 0,5 dl sűrű bodzaszörp 2 dl tej fél lime leve A cseresznyés töltelékhez: 80 dkg cseresznye 20 dkg cukor 1 rúd fahéj 1 kiskanál zselatin 0,5 dl bodzaszörp az összeállításhoz Elkészítés: A piskótához habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, a sütőporral, a vajjal, a lime-héjjal és a liszttel, majd gyengéden hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét is. Kivajazott, lisztezett 19 cm átmérőjű kapcsos tortaformában tűpróbáig sütjük, kihűtjük és kettőbe vágjuk. A krémhez előszőr az étkezési keményítőt elkeverjük 1 kanál porcukorral, hozzáadjuk a forró tejet, és pár perc alatt lassú tűzön, folytonosan kevergetve vastagra főzzük, majd kihűtjük. Habosra keverjük a puha vajat 3 evőkanál porcukorral, apránként hozzáadjuk a főzött tejpépet és a mascarponét, majd folytonosan kevergetve hozzáöntjük a bodzaszörpöt és belecsavarunk fél lime levét. A cseresznyét kimagozzuk, feltesszük főni a cukorral, a fahéjrúddal, 6-8 perc után leszűrjük, a felfogott kb. 2 dl cseresznyeléhez hozzákeverjük a zselatint, újraforrásig hevítjük. Az alsó tortalapot meglocsoljuk a bodzaszörp felével, megkenjük a fele krémmel, ráhalmozzuk a fele cseresznyét, majd ismét tortalap, szörp, krém, cseresznye következik, végül a langyosra hűlt zselatinos cseresznyeszörp. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |