| Holland cseresznyetorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30dkg mélyhűtött leveles tészta 7,5 dl tejszín 5 dkg mandulaforgács 50dkg cseresznye 4ek cukor fél teáskanál őrölt fahéj 1 ek étkezési keményítő 10dkg porcukor, 1-2 ek cseresznyepálinka 3ek zselatinpor 1 ek vaníliás cukor Elkészítés: A leveles tésztát hagyjuk felengedni. A mandulaforgácsot világosra pirítjuk. A cseresznyét megmossuk, leszárítjuk, és kimagozzuk. 1,2 dl vízzel, 2ek cukorral és fahéjjal 7 percig főzzük. 1ek hideg vízzel elkevert keményítőt a cseresznyébe keverünk, egy pillanatra felforraljuk és hagyjuk kihűlni. A sütőt 200fokra felforrósítjuk. A leveles tésztát kinyújtjuk, 3db 26 cm átmérőjű kört vágunk ki belőle, és egy hideg vízzel leöblített sütőlemezre fektetve 10perc alatt világosbarnára sütjük. A z egyik lehűlt tortalapot bekenjük a ribizlizselével. A porcukrot elkeverjük a cseresznyepálinkával, és bevonjuk a zselét. A mázat hagyjuk megszáradni. A tejszínt a maradék cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Az 1dl vízben felázott zselatint felmelegítjük, majd ha kihűlt, 3ek habbal összekeverjük, és a maradék tejszínhabba forgatjuk. A 2. tésztalapon elosztjuk a leszűrt cseresznyekompótot, és bekenjük a zselatinos habbal. A mázas tésztalapot 12db-ra vágva elhelyezzük a tejszínhabon. A torta oldalát kevés tejszínhabbal bekenjük, és pirított mandulával megszórjuk. A tetejét habrózsákkal és cseresznyeszemekkel díszítjük. Tanácsok: Én a cseresznyét helyettesítettem meggyel, a "fogyasztók" szerint sokkal jobb igy. Ha nincs kéznél ribizlizselé, könnyedén készíthetünk friss ribizliből egy kis víz és keményítő hozzáadásával. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Renkababa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |