| Marhapörkölt kicsit másként receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg marhahús 2 nagy fej vöröshagyma Pirosparika 3dl édes vörösbor 6 nagyobb gomba 4-5 uborka/savanyúság/ 8-10 gyöngyhagyma /savanyúság/ majoranna bazsalikom oregánó vegeta só 2dl főzőtejszín 2 evőkanál liszt Elkészítés: A húst hagyományos módon felrakom pörköltnek,csak víz helyett a vörösborral öntöm fel. Ízesítem vegetával,majorannával,sóvval,bazsalikommal és oregánóval. A gombát megpucolom és felszeletelem ésaz uborkát felkarikázom a gyöngyhagymát ha nagyobb félbevágom ha nem akkor hagyom egybe. Amikor a hús 80%-ba megfőtt belerakom a gombát,uborkát és gyöngyhagymát ée egybe készre főzöm. A tejszínbe belekeverem a lisztet és ezt hozzákeverem az elkészűlt húshoz. Egyret rottyan és kész! Tanácsok: Köretnek és burgonya krokettet szoktam hozzá adni,de nagyon finom mellé a tészta is. Azoknak ajánlom akik szeretik a kicsit savanykás ízű ételeket. A receptet beküldte: dudubaba Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |