| Málnatorta - másként receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg kristálycukor, 1 tasak vaníliás cukor, 10 dkg vaj, fél csomag sütőpor, 15 dkg finomliszt a töltelékhez: 1 csomag puncsízű pudingpor, 0,5 liter tej, 5 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 50 dkg gurulós málna, 1 csomag piros tortazselé por, a forma kikenéséhez vaj, liszt Elkészítés: A tésztához a szétválasztott tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, belecsorgatjuk az olvasztott vajat, hozzáöntjük a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből felvert kemény habot. A masszát egy kivajazott, liszttel megszórt tortaformában egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben 180º C-on 30 perc alatt megsütjük. A pudingporból tejjel, cukorral a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük a pudingot, és a megsült tortalap tetejére melegen rásimítjuk. (Ha kihűl a pudingpor, nem tudjuk rásimítani.) A tortalap tetejét a megmosott málnaszemekkel körkörösen kirakjuk, és megvárjuk, amíg a puding megdermed. A használati utasítás szerint elkészítjük a tortazselét, és bevonjuk vele a torta tetejét. Ha megkocsonyásodott, díszítésképpen még tejszínhabot is nyomhatunk a tetejére. Tanácsok: A tésztaalapra másféle gyümölcsöt, pudingot, tölteléket is tehetünk, attól függően mi a család kedvence. Készíthetjük túróval, tejberizzsel, lekvárral, csokiöntettel. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |