Tutireceptek.hu fejléc

Bagolyszem - másként recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg süteményliszt
15 dkg házi zsír
4 tojássárgája
5 dkg süticukor
1 sütipor
1-2 dl tejföl
Csipet só

Töltelék:
4 tojásfehérje
4 evőkanál süticukor
10 dkg kókuszreszelék
1 vaníliás cukor
Szilvalekvár

Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütiporral, majd elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, a sót, és a tejfölt, Összegyúrjuk, és 4 részre osztjuk. Félóra pihenés után, 30x20 cm-es lapokra nyújtjuk, és megkenjük a szilvalekvárral. A két oldaláról feltekerjük, úgy, hogy középen 2 cm kimaradjon. Sütipapírral bélelt tepsibe rakjuk, mind a 4 rudat, és szépen
eligazítjuk.
Elkészítjük a tölteléket a középső részbe. A tojások fehérjét, a cukorral, és a vaníliával
kemény habbá verjük, és belekeverjük a kókuszreszeléket. A tészta rudak közepén kihagyott
helyre, kanállal berakjuk a kókuszos habot.

Tanácsok:
A sütőt előmelegítjük, és 180C°-on, szép rózsaszínőre sütjük. A tetejét megporcukrozzuk, és
felszeleteljük.

Sokáig eláll, mutatós, és nagyon finom.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Oldalas másként » Krumpli saláta másként » Bagolyszem » Sajtos fánk másként
» Nokedli kicsit másként » Málnás linzer - másként » Burgonya főzelék, másként » Almapuding másként
» Polipsaláta másként » Túró rudi másként » Diétás muffin másként » Málnatorta - másként
» Csoki koktél másként » Krémes - másként » Káposztaleves másként » Csorba maskent


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.