| Bagolyszem - másként receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg süteményliszt 15 dkg házi zsír 4 tojássárgája 5 dkg süticukor 1 sütipor 1-2 dl tejföl Csipet só Töltelék: 4 tojásfehérje 4 evőkanál süticukor 10 dkg kókuszreszelék 1 vaníliás cukor Szilvalekvár Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütiporral, majd elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, a sót, és a tejfölt, Összegyúrjuk, és 4 részre osztjuk. Félóra pihenés után, 30x20 cm-es lapokra nyújtjuk, és megkenjük a szilvalekvárral. A két oldaláról feltekerjük, úgy, hogy középen 2 cm kimaradjon. Sütipapírral bélelt tepsibe rakjuk, mind a 4 rudat, és szépen eligazítjuk. Elkészítjük a tölteléket a középső részbe. A tojások fehérjét, a cukorral, és a vaníliával kemény habbá verjük, és belekeverjük a kókuszreszeléket. A tészta rudak közepén kihagyott helyre, kanállal berakjuk a kókuszos habot. Tanácsok: A sütőt előmelegítjük, és 180C°-on, szép rózsaszínőre sütjük. A tetejét megporcukrozzuk, és felszeleteljük. Sokáig eláll, mutatós, és nagyon finom. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |