| Kuszkusz zöldségekkel receptZöldséges ételek Hozzávalók: 20 dkg kuszkusz 4,5 dl zöldségalaplé só, bors 1 csokor petrezselyem 1-2 evőkanál citromlé őrölt koriander 1 piros paprika 1 kisebb uborka 1/2 fej lilahagyma olívaolaj Elkészítés: A kuszkuszt felöntjük forró zöldségalaplével vagy forró vízzel és némi ételízesítővel. Lefedjük, 15 percig állni hagyjuk. A zöldségeket apró kockára vágjuk, a petrezselymet is összevágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, citromlével, megszórjuk őrölt korianderrel. Ha a kuszkuszszemek magukba szívták az összes folyadékot, villával átkeverjük, és beleforgatjuk a zöldségeket. Fogyaszthatjuk azonnal is, de néhány óra állás jót tesz neki. Tanácsok: Ehetjük zöldsalátával önálló fogásként, vagy bármilyen húsféléhez köretként. Tehetünk bele friss koriandert is, bármit, amit szeretünk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |