| Paradicsomos tarja receptHúsételek Hozzávalók: személyenként 30dkg hús(sertéstarja),7dl paradicsomlé, darált paprika ,só ízlés szerint 1dl vörösbor,kb. 15dkg szalonna, kevés víz ,2-3 gerezd fokhagyma, ha van curry por(ez el is hagyható) A pácléhez:olaj, só,bors, kömény,majoránna,vegeta vagy Delikát ételízesítő,kakukkfű,és bazsalikom Elkészítés: A tarját szeleteljük vékonyra, majd sózzuk, ezután kenjük be olajos páccal.Jó, ha 1-2 órát áll! Közben a paradicsomlét és a darált paprikát egy kisebb lábosban jól összefőzzük. A húst sütjük, alatta vékony szalonna szeletekkel meg kevés vízzel.Ha félig megpuhult öntsük rá a bort tegyük rá az apróra összezúzott fokhagymát és az összesűrített masszát, ha van kevés curry port is adhatunk hozzá és összesütjük. Nagyon finom omlós lesz a hús. A páclét úgy készítjük, hogy az olajba belekeverjük a fűszereket és ezzel kenjük be a hússzeleteket. Tanácsok: Rizsköret a legmegfelelőbb hozzá. A receptet beküldte: Tundibundy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |