Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás tejleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 liter tej
6 dkg hámozott mandula
1 tojássárgája
2-3 evőkanál cukor
1 cs.
vaníliáscukor
1 csipet só
1-2 szem keserű mandula

Elkészítés:
A mandulát megdaráljuk a cukorral és a tojássárgájával 2-3 evőkanál hideg tejjel elkeverjük.A tejet enyhén megsózva felforraljuk,állandó keveréssel,óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájával elkevert mandulához.Pár percre mérsékelt melegre visszatesszük állandó keverés mellett.
A tojással már nem szabad forrnia!
Kaláccsal tálaljuk.

Tanácsok:
A mandulát forrásban lévő vízzel leforrázzuk ,4-5 perc múlva két újjal könnyen kinyomjuk a héjjából!


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás almagombóc » Almás-mandulás túrótorta » Mandulás dara » Mandulás pisztráng
» Manduláskrém » Mandulás csokigolyó » Narancsos-mandulás kifli » Cukkinis-mandulás pite
» Zöldborsós-mandulás rizs » Mandulás madeleine » Sárga mandulás rizs » Mandulás forralt bor
» Zabpelyhes-mandulás cookie » Mandulás banánkenyér » Habtejleves » Gyergyói mandulás patkó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.