| Mandulás pulykamell szegfűgombával receptHúsételek Hozzávalók: 60dkg pulykamell 3 ek kukoricaolaj 15dkg mandula 10dkg szegfugomba (helyette lehet champignon is) 4 szál halványító zeller (ha nincs, 1 fej tisztított zeller is jó) 1 csokor újhagyma (vagy 1 póré) 2 ek. szójaszósz 2 szál bazsalikom 1 tojásfehérje 2 ek. kukoricakeményíto szezámolaj só fehér bors Elkészítés: A pulykamellet megmossuk, kicsontozzuk, a bőrét lefejtjük. A húst csíkokra vágjuk, és összekeverjük a keményítovel, a szójaszósszal egy ek. olajjal, és a lazán felvert tojásfehérjével. Wokban felhevített olajon állandó keverés mellett megsütjük. Amikor készen van, kivesszük az edényből. a visszamaradt olajon megfuttatjuk a mandulát (ennek a barna héját könnyen lehúzhatjuk, ha forrásban levő vízbe mártjuk, amitol megpuhul), a gombát, a 2cm-es darabokra vágott zellert és újhagymát, a finomra vágott bazsalikomot. Jól összekeverjük a kész pulykamellel. Sóval, borssal, szezámolajjal ízesítjük, erős tuzön átforgatjuk, és forrón tálaljuk. Köretnek sült rizst javaslok hozzá. A receptet beküldte: LoLiNa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |