| Mandulás, csokoládés édesség receptSütemények, édességek Hozzávalók: A mandulás tésztához: 5 db tojás, 14 dkg cukor, fél vanília rúd kikapart belseje, 2 dkg liszt, 15 dkg mandula, 6 dkg lereszelt csokoládébevonó A csokoládékrémhez: 10 dkg csokoládébevonó, 25 dkg vaj, 3 db tojás, 16 dkg cukor A kenéshez és átitatáshoz: 12 dkg ribizlilekvár, 4 cl cukorszirup, 4 cl konyak A díszítéshez: 10 dkg csokoládérudacska Elkészítés: Elkészítése: A mandulás tésztát érdemes már előző nap elkészíteni. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük. A tojás fehérjét habbá verjük, ezzel lazítjuk, majd közvetlenül a befejezés előtt hozzáadjuk a vaníliát. A lisztet összekeverjük a mandulával és a csokoládéval, és közvetlenül a piskóta tésztához adjuk, ügyelve, hogy ne törjön össze. A kész masszát elsimítjuk, és alacsonyfalú tepsiben, sütőpapíron, 180 fokra előmelegített sütőben világosbarnára megsütjük (kb. 10 perc alatt). Amikor elkészült, kiszúrunk belőle három egyforma kört.A csokoládékrémhez vízfürdőn megolvasztjuk a csokoládét és kb. 30 fokra lehűtjük. (A vízfürdő azt jelenti, hogy: egy lábosban vizet melegítünk, fölé fémtálat vagy egy másik fémedényt helyezünk. Ebbe az edénybe tesszük bele a csokoládét, így tehát tulajdonképpen a vízgőz olvasztja meg. Lehet Mikulásról, más ünnepekről megmaradt csokoládét is ilyen módon felolvasztani.) Habosra keverjük a puha vajat, és hozzáadjuk a csokoládét. A tojássárgáját is habosra keverjük a cukorral, majd a vajmasszához keverjük. A tésztalapokat megkenjük a ribizlizselé felével, majd rásimítjuk a csokoládékrém egyharmadát, utána jöhet a következő lap, átitatjuk a cukorszirup és a konyak keverékével, majd ismét ribizlilekvár és a csokoládékrém. Végül az utolsó lap, amelyre ismét a konyakos cukorszirup és a maradék csokikrém kerül. A torta tetejét és oldalát beburkoljuk a csokoládérudacskákka, eperrel és mentával díszítjük. A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |