| Keserűcsokoládés korong receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók kb. 25db 22,5 dkg jó minőségű keserű csokoládé, 17, 5 dkg cukor, 2 db tojás, 3 dkg vaj, olvasztva, 3,5 dkg liszt , 1 kávéskanál sütőpor, csipet só, 5 dkg durvára vágott mogyoró, 10 dkg csoki chips(ha nem kapunk, elhagyható), 2 kávéskanál nescafé. Elkészítés: A csokoládét darabokra töröm, és vízgőz fölött megolvasztom. Közben a két tojást elektromos habverővel fehérre keverem a cukorral. Hozzákeverem az olvasztott csokoládét és az olvasztott vajat, valamint az egy evőkanál forró vízben feloldott nescafé-t, simára keverem. Egy külön edénybe szitálom a lisztet, a sütőport és a sót, végül a durvára vágott mogyoróval és a csoki chips-szel együtt (ha nem kapunk, utóbbi nélkül is ehető) lazán összeforgatom a csokis masszával. Mint a muffinokat, ezt sem kell „túldolgozni”, csak épp összekeverni. Fél órára a hűtőbe teszem. A sütőt előmelegítem . Egy nagy méretű tepsi aljára sütőpapírt fektetek. A csokis masszából 2 púpos teáskanál kupacokat kanalazok, úgy, hogy közöttük legalább 4-5 cm-nyi hely maradjon (mivel szétterülnek). Bevizezett kézzel korong lapos koronggá nyomogatom. Két adagban kell sütni, amíg az első adag sül, a masszát visszateszem a hűtőbe. Pontosan 11 percig sütöm. Ekkor úgy tűnik, mintha még nem lenne kész, de ez így jó, nem szabad túlsütni, mert akkor száraz. Miközben hűl, még szilárdul. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |