Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás cseresznyefelfújt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:

• 4 tojás
• 6 evőkanál cukor
• 5 evőkanál liszt
• 1 kávéskanál sütőpor
• 7 dl tejszín
• 12 dkg cseresznyebefőtt (leve nélkül)
• 4 dkg szárazon pirított mandulaszelet
• A forma kikenéséhez:
• kevés vaj
• A tálaláshoz:
• porcukor
• citromfű
• A karamellöntethez:
• 4 púpozott evőkanál cukor
• 1 dl zöld tea
• 1,5 dl narancslé

Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd összekeverjük a sütőporral elkevert liszttel és a tejszínnel. Ha egynemű a tészta, beleszórjuk a nagyobb darabokra vágott cseresznyebefőttet, a durvára tört pirított mandulát, végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazán összeforgatjuk. Kivajazott szilikonformákba háromnegyedig töltjük, a tetejére 1-1 szem cseresznyét, kevés mandulát szórunk, és 180 fokos sütőben megsütjük.

Az öntethez a cukrot közepes barnára karamellizáljuk, hozzáöntjük a forró zöld teát, a narancslevet, és 6 percig főzzük, amíg tejszínsűrűségű lesz. Megszórjuk porcukorral, és körbelocsoljuk az öntettel.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás (zöld) süti » Mandulás falatok » Mandulás keksztekercs » Mandulás rántott hal
» Mandulás süti » Mandulás pisztráng » Mandulás vagy diós kifli » Mandulás kekszes
» Kelbimbós-mandulás tészta » Mandulás tonhal » Mandulás máglyarakás » Mandulás rakott pulyka
» Mandulás kekszes finomság » Nutellás mandulás muffin » Cseresznyés-mandulás pite » Mandulás mézeskocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.