| Mandulás cseresznyefelfújt receptSütemények, édességek Hozzávalók: • 4 tojás • 6 evőkanál cukor • 5 evőkanál liszt • 1 kávéskanál sütőpor • 7 dl tejszín • 12 dkg cseresznyebefőtt (leve nélkül) • 4 dkg szárazon pirított mandulaszelet • A forma kikenéséhez: • kevés vaj • A tálaláshoz: • porcukor • citromfű • A karamellöntethez: • 4 púpozott evőkanál cukor • 1 dl zöld tea • 1,5 dl narancslé Elkészítés: A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd összekeverjük a sütőporral elkevert liszttel és a tejszínnel. Ha egynemű a tészta, beleszórjuk a nagyobb darabokra vágott cseresznyebefőttet, a durvára tört pirított mandulát, végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazán összeforgatjuk. Kivajazott szilikonformákba háromnegyedig töltjük, a tetejére 1-1 szem cseresznyét, kevés mandulát szórunk, és 180 fokos sütőben megsütjük. Az öntethez a cukrot közepes barnára karamellizáljuk, hozzáöntjük a forró zöld teát, a narancslevet, és 6 percig főzzük, amíg tejszínsűrűségű lesz. Megszórjuk porcukorral, és körbelocsoljuk az öntettel. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |