| Mandulás csokoládépohár (4 főre) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 dl tejszín egy evőkanál zselatinpor 15 dkg étcsokoládé négy jégkocka 1,5 dl tej 5 dkg cukor egy kávéskanál mandulaaroma tejszínhab és pirított hántolt mandula a díszítéshez Elkészítés: A tejszín felét teflonbevonatos edénybe öntjük, rászórjuk a zselatinport, és 5 percig állni hagyjuk. Majd közepes lángon, gyakran kevergetve addig főzzük, míg a szélén apró buborékok jelennek meg, és a zselatin teljesen feloldódik. A csokoládét összetörjük vagy felaprítjuk. A még forró zselatinos keveréket turmixgépbe öntjük, hozzáadjuk a tört csokoládét, és addig turmixoljuk, amíg a csokoládé elolvad. Ezután a jégkockákat a keverékhez adjuk. Beletesszük a tejet, a cukrot, a mandulaaromát és a megmaradt tejszínt, majd az egészet simára turmixoljuk. A keveréket négy pohárba vagy kehelybe töltjük, s lefedve 4 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Tejszínhabrózsával és hántolt, pirított mandulával díszítjük. (Az elkészítési idő a hűtést nem tartalmazza. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |