| Mandulás-mákos szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 bögre liszt 2 bögre barna cukor 1 nagy csipet só 1 teáskanál sütőpor 30 dkg puha vaj 1,2 dl tejföl 6 tojás 1 dl amaretto vagy mandulalikőr 1 dl darált mák 2 marék durvára vágott mandula A mázhoz: 250 g tejszín krémsajt 1 evőkanál citromlé 2 csomag vaníliás cukor 1 tábla étcsokoládé Elkészítés: Keverd el a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport. Keverd hozzá a vajat, a tejfölt és három tojást. Add hozzá a maradék három tojást egyenként, felváltva csurgasd hozzá az amarettót. Végül forgasd bele a mákot és a mandulát, és öntsd a tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe. Előmelegített 170 fokos sütőben 35-40 perc alatt sül meg. A mázhoz keverd habosra a tejszín krémsajtot a cukorral és a citromlével, és olvaszd meg a csokoládét. Kend a krémet a kihűlt piskóta tetejére, majd csurgasd rá a csokoládét, és villával vagy fogpiszkálóval húzogasd márványosra. Tedd a hűtőbe legalább fél órára, hogy a máz kissé megszilárduljon. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |