| Mandarinos, mákos morzsatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg margarin, 1 tojás, 25 dkg finom liszt, 13 dkg finom kristálycukor, 1 citrom reszelt héja, 7,5 dl tej, 2 zacskó pudingpor (tejszinízű), 50 dkg cukrozott darált mák, 2 doboz mandarinkompót lé nélkül, 10 dkg porcukor. 2-3 evőkanál citromlé a máznak. Elkészítés: A megolvasztott margarint hűlni hagyjuk, a lisztet a cukorral, tojássárgájával, citromhéjjal és a margarinnal morzsalékosra gúrjuk. A massza felét a margarinnal kikent 26 cm-es tortaformába nyomkodjuk. 6 dl teje felforralunk, a maradék tejben elkeverjük a pudingporokat és állandó keverés mellett megfőzzük pudingnak, kicsit hűlni hagyjuk. A tojásfehérjét habbá verjük . A cukrozott mákot a pudingba keverjük, majd a kompótot és a tojásfehérjét is.. a tortalapra simítjuk és megszórjuk a maradék morzsával (én összegyúrva jó előre a fagyasztóba teszem és nagylyukú reszelővel lereszelem) befedjük. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 60 percig sütjük. Szükség szerint letakarhajuk alufóliával is.. A félig kihűlt tortát megkenjük a jól kikevert citromos mázzal és száradni hagyjuk. Tanácsok: elkészíthető barack-, őszibarack vagy más kompóttal is, csak apróra kell vágni.. A receptet beküldte: labionda Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |