| Kevert mákos citromkrémmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg finomliszt 6 dkg rétesliszt 25 dkg cukor 3 db tojás 1,5 dkg vaj 18 dkg darált mák 45 dkg tejföl 1 kiskanál szódabikarbóna 1 kiskanál sütőpor csipet só a krémhez: 1 tasak főzés nélküli vaníliás krémpor 15 dkg vaj 10 dkg porcukor 1 db citrom leve 2,5 dl tej a szóráshoz: porcukor Elkészítés: A liszteket, darált mákot, sütőport, szódabikarbónát, sót összekeverjük. A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a puha vajat. Hozzákeverjük a száraz anyagokat, végül a tejfölt és jól összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 25x35 cm) öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben, kb. félóra alatt készre sütjük. A krémhez a krémport a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, de nem 0,5 dl, hanem csak 2,5 dl tejjel. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a sárgakrémet és a citromlevet. Mikor a tészta teljesen kihűlt, vízszintesen kettévágjuk, és megkenjük a citromkrémmel. Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |