| Mákos-répás metélt receptTésztafélék Hozzávalók: - 40 dkg zsenge sárgarépa zöldségreszelőn durvábbra vágva - 50 dkg széles metélt - 3 evőkanál mák - 2 evőkanál vaj - 1 evőkanál aprított petrezselyem - só, bors Elkészítés: A sárgarépát forró, enyhén sós vízben kb. Öt percig pároljuk, majd hidegvízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A tésztát bő, enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Egy nagy serpenyőben forrósított vajon, közepes tűzön kb. három percig kevergetem a mákot. Hozzáadom a sárgarépát, a petrezselymet, és még három percig párolom. Sózom, borsozom. A tésztát leszűröm, csak kissé csepegtetem le. A sárgarépával alaposan összekeverem és tálalom. A receptet beküldte: Ritus40 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |