| Melizán szelet receptHúsételek Hozzávalók: 25 dkg darált hús - háromszor átdarálva!!! 1 tojás 1-2 dl tej - zsírszegény! só, bors, foghagyma Elkészítés: A háromszor átdarált húst egy tálba tesszük. Hozzá adjuk a tojást, az áttört foghagymát, és izlés szerint a fűszereket. Összekeverjük. Közben óvatossan öntünk hozzá tejet, amíg pépes állagú nem lesz. Ezt a húspépet betesszük a hűtőbe, minimum 1 órát állni hagyjuk. A hűtőből kivéve a kezünkkel hússzeleteket formálunk és forró olajban mind két oldalát átsütjük. Salátával, zöldkörettel - nem diétázók számára krumplipürével tálaljuk. Tanácsok: Nagyon fontos, hogy a hús háromszor legyen átdarálva, egyébként nem lesz pépes, és nem tudja úgy magába szívni a hozzávalókat. A húspépet, mint amikor fasírozottat keverünk össze, kézzel gyurjuk át. Én általában előző este szoktam összeállítani, és éjszakára a hűtőben hagyom, sokkal jobban összeérnek az ízek és a húspép állaga is jobb. Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: pici Manó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |