| Felhőkarcoló szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Lapokhoz: Mákos: 6 evőkanál liszt 6 evőkanál cukor 6 evőkanál mák 1 tojás 2 kiskanál szódabikarbóna 2,5 dl tejföl Kakaós: 6 evőkanál liszt 6 evőkanál cukor 6 evőkanál holland kakaópor 1 tojás 2 kiskanál szódabikarbóna 2,5 dl tejföl Diós: 6 evőkanál liszt 6 evőkanál cukor 6 evőkanál durvára tört dió 1 tojás 2 kiskanál szódabikarbóna 2,5 dl tejföl Krém: 1 liter tej 2 csomag vaníliás cukor 8 evőkanál búzadara 25 dkg vaj 25 dkg porcukor Tetejére: 5 dkg étcsokoládé reszelék Elkészítés: A lapokhoz a felsorolt hozzávalókat egy fakanállal egynemű masszává keverjük, ha úgy ítéljük meg, hogy kell még tejföl hozzá, nyugodtan tegyünk, mivel a liszt minőségétől is függ, hogy mennyit vesz fel. Amikor elkészültek, szépen egymás után 200 fokon tűpróbáig süssük őket, nagyjából 15-20 perc, mire egy lap készre sül. készítsük el a krémet hozzá. A tejet és a búzadarát a vaníliás cukorral főzzük meg, mintha csak sima tejbegrízt készítenénk, majd amikor kész, tegyük félre, és hűtsük ki teljesen. Amíg sültek a lapok, én hideg vízbe tettem a lábast amiben főztem, így teljesen kihűlt mire újra elő kellett vennem. A vajat és a porcukrot keverjük habosra, és a már teljesen kihűlt tejbegrízbe keverjük bele elektromos habverő segítségével, hogy csomómentes legyen. Amikor minden készen áll és a lapok is kihűltek, kezdjük el szépen összepakolni őket, nekünk tetszőleges sorrendben. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |