| Hungária-szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 tojás 30dkg porcukor 10 evökanál meleg viz 20dkg liszt 1 csomag sütöpor 10 dkg darált dió krém: 2,5 dl tej 2 kanál liszt 10 dkg vaj 10 dkg porcukor rum 5 dkg darált dió a diszitéshez darált csokoládé Elkészítés: A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük.Hozzáadjuk a meleg vizet és a lisztet amibe belekeverjük a sütöport és végül a tojások kemény habját.kettévesszük,az egyik felébe belekeverjük a darált diót.Közepes tepsit kivajazunk,kilisztezünk,ráöntjük a diós,majd a sima tésztát.Közepes lángon sütjük. A krémhez a 2,5 dl tejböl és 2 kanál lisztböl besamelt fözünk.10 dkg vajat,10 dkg porcukrot kikeverünk,egy pici rum is mehet bele.Ha a besamel kihült,a kettöt összekeverjük,5 dkg darált diót teszünk bele.A hideg tészta tetejére kenjük a krémet,reszelt csokoládéval diszitjük. A receptet beküldte: Bugris Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |