Tutireceptek.hu fejléc

Málnatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
a tésztához 4 egész tojás, 4 evõkanál porcukor, 4 evõkanál liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna; a töltelékhez 1 zacskó vaníliás pudingpor (amit hidegen kell kikeverni), 2 dl tej, 2 dl tejszín, 50 dkg málna (télen gyorsfagyasztott málnából lehet készíteni), ízlés szerint porcukor.

Elkészítés:
A tojások sárgáit habosra keverem a porcukorral, hozzáadom a szódabikarbónát, és a liszttel felváltva a tojásfehérjékbõl vert kemény habot. A tortaformát kibélelem egy papírlappal, majd beleöntöm a tésztamasszát, és mérsékelten meleg sütõben megsütöm. Közben elkészítem a krémet. A pudingport a hideg tejjel simára keverem, majd hozzáadom a megmosott és lecsöpögtetett málna felét, valamint a tejszínbõl vert kemény, cukorral ízesített habot. A megsült tortát két lapba vágom. Az alsó lapot megkenem a málnakrémmel, majd ráillesztem a másik lapot. Tetejét is bevonom a krémmel és belenyomkodom a maradék málnaszemeket. A hûtõszekrényben legalább egy napig hûtöm, csak ezután kínálom. Elég nehéz fölszeletelni, mert a krém igen lágy, de nagyon finom.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes málnatorta » Egyszerű málnatorta » Mari néni MÁLNAtortája » Málnatorta - másként
» Tejszínes Málnatorta » Csokoládékrémes málnatorta » Csokoládés málnatorta » Ananászos kocka
» Lusta édesség » Bögreméretes » Joghurtos gyümölcspuding » Mogyorós bucik
» Linzerkarika-Ishler » Káplán krémes » Fahéjas zserbó » Kétszer sült palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.