| Mari néni MÁLNAtortája receptSütemények, édességek Hozzávalók: - rétesliszt. - 6 tojás, - 20-20 dkg porcukor - 1 kg málna, - 15 dkg kristálycukor A díszítéshez: - 5 dl habtejszín, - 10 dkg porcukor, - 1 tasak habfixáló. Elkészítés: A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és a réteslisztet. Sütõpapírral kibélelt sütõformában megsütjük. A málnát a cukorral összekeverjük, fél óráig állni hagyjuk, majd villával áttörjük, és ismét összekeverjük (levet enged majd!). A kihûlt tortáról egy vékony felsõ lapot levágunk. A torta többi részén körben kb. 1 cm-es peremet vágunk, és kiszedjük a piskóta közepét, hogy tölthetõ legyen. A kiszedett tésztát belemorzsázzuk a málnába, hogy a levét feligya. Jól összekeverjük, és a tortába töltjük. Rátesszük a felsõ lapot, majd a habfixálóval és a porcukorral felvert tejszínhabbal vastagon bevonjuk. A receptet beküldte: Zsó001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |