| Krémes málnatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Az omlós tésztához: 4 db tojás, 3 evőkanál forró víz, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg méz, 10 dkg liszt, 1 csapott teáskanál sütőpor, 10 dkg őrölt mandula, 10 dkg durvára vágott mandula. A krémhez: 50 dkg málna, 40 dkg hideg habtejszín, 2 csomag tejszínhabfixáló, 50 dkg mascarpone sajt, 10 dkg méz, 1 víníliás cukor, csipetnyi őrölt fahéj. Megszórni: 5 dkg durvára vágott mandula. Elkészítés: A tojásokat és a forró vizet gépi habverő legmagasabb fokozatán - kb. 1 percig - habosra verjük. A vaníliás cukorral összekevert cukrot és a mézet apránként hozzáadjuk, miközben folyamatosan keverjük a habverővel. Ezután még két percig keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, rászitáljuk a cukros tojásra és óvatosan összevegyítjük. Végül hozzákeverjük a mandulát is. A tésztát kerek (26 cm ø), sütőpapírral kibélelt tortaformába töltjük, tetejét elsimítjuk és 180 fokos sütőben (gázsütő 2-3 fokozat) kb. 25 perc alatt megsütjük. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk az aljáról és keresztben három lapra vágjuk. A krémhez a málnát kiválogatjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A mascarponét a mézzel, vaníliás cukorral és a fahéjjal összekeverjük. A felvert tejszínt óvatosan a krémhez keverjük és 1/3-át félretesszük. A málnát a maradék 2/3 krémhez adjuk, lazán átkeverjük. A legalsó tortalapot tálra helyezzük. Megkenjük a málnás krém felével, majd beborítjuk a középső tortalappal. Rátesszük a krém másik felét, befedjük a felső lappal és kissé megnyomjuk. A tortát bevonjuk a félretett mascarpone krémmel és néhány szép málnaszemmel díszítjük. Oldalát a durvára vágott mandulával beszórjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |