| Egyszerű málnatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg málna, 1 evőkanál barna cukor, 1 kávéskanál őrölt fahéj. A tésztához: 5 dkg vaj, 12 dkg finomliszt, ½ kávéskanál sütőpor, 1 csipet só, 4 tojás, 12 dkg cukor, 1 vaníliarúd, 1 citrom, kevés vaj és finomliszt a tortaforma előkészítéséhez. Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Kivajazunk, kilisztezünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, aztán sütőpapírból kivágunk egy akkora körlapot, amely majd beleillik a forma aljába. A papírt vékonyan megvajazzuk, utána finoman meghintjük liszttel -a felesleges lisztet nyugodtan rázzuk le róla-, és beletesszük a formába. A málnát összekeverjük a barna cukorral és a fahéjjal, és magunk mellé készítjük. A tésztához szükséges vajat folyósra olvasztjuk, és félretesszük, hogy kihűljön. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, majd a tojásokat robotgéppel 6-8 percen át alaposan összehabosítjuk a cukorral, a vaníliarúd kikapargatott belsejével és a citrom megreszelt héjával. Ezután a tojáshabba fakanállal beleforgatjuk a sütőporos lisztet, és ha ez már elvegyült, jöhet a langyosra hűlt, olvadt vaj is. A tészta felét belekanalazzuk a tortaformába, elsimítjuk, és egyenletes rétegben rászórjuk a málnát. Végül a maradék tésztával betakarjuk a gyümölcsöt, és a tortát 40-45 perc alatt megsütjük. Amikor kivesszük, várunk néhány percet, majd ha már kicsit kihűlt, kifordítjuk egy nagy tálra, és lehúzzuk róla a sütőpapírt: mivel a tészta könnyű, a málna sütés közben lesüllyed benne, de azzal, hogy most kifordítottuk egy tálra, a málnaszemek felülre kerültek, és gusztán virítanak a torta tetején. Ez a mutatvány bármilyen bogyós gyümölccsel előadható, például eperrel, áfonyával, szederrel is nagyon finom süteményünk lesz. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |