| Málnás krémes desszert receptSütemények, édességek Hozzávalók: (4 pohárhoz): - 1 madeira süti, vagy babapiskóta, - 1 doboz, kb. 200g mirelit málna. A krémhez: - 3 tojás, - 3 dl tej, - 3 ek. liszt, - 4-5 ek. cukor, - 1 rúd vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor. Elkészítés: A tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A tojássárgákat a liszttel, a maradék cukorral és egy deci hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet a vaníliával vagy a vaníliás cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgás keveréket, és folyamatos kutyulás mellett felfőzzük, amíg sűrű nem lesz. Lehúzzuk és hozzáforgatjuk a fehérjehabot óvatosan, hogy össze ne törjön. A desszert összeállítása: A poharak aljára egy vékony szelet sütit helyezünk, erre egy ek krémet, majd a krém tetejére egy sor fagyott málnát. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg minden pohár tele nem lesz. Hűtőben állni hagyjuk 1-2 órát fogyasztás előtt. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |