| Mézes Krémes 2. receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 18 dkg porcukor 2 tojás 6 dkg margarin 3 evőkanál langyos méz 60 dkg liszt 2 kávéskanál szódabikarbóna csipet só Krém: 7 dl tej 1 csomag vaníliás cukor 7 evőkanál búzadara 20 dkg margarin 1 citrom 1 kis üveg baracklekvár Csokimáz: 6 evőkanál porcukor 2 evőkanál kakaó 5 evőkanál víz 1 evőkanál olaj 10 dkg margarin Elkészítés: -A főzött krémet készítsük el először.A 7 dl tejben sűrűre fözzük a 7 evőkanál búzadarát és hagyjuk kihűlni. -A sütőt 180 fokra előmelegítjük. -A porcukrot,a tojásokat,a margarint a langyos mézet,a tejet és a sót langyos tűzhelyen forrásig heítjük,majd belekeverjük a lisztet és a szódabikárbónát.Négy részre osztjuk és a lapjához,zsírozott tepsi hátulján vagy sütőlemezen kisütjük.A kisült lapokat félretesszük hűlni. -Elkészítjük a krém másik felét.A margarint habosra keverjük a prcukorral,a vaníliás cukorral és a citromlével.Összedolgozzukk a két krémmasszát. -Megtöltjük a lapokat.Az első és a második közé krémet teszünk ,a második é a harmadik közé lekvárt,a hamrmadik és a negyedik közé ismét krémet. -A tetejére elkészítjük a csokimázat.Az átszitált porcukrot,a kakaót és a vízet 2 percig főzzük,majd hozzákeverjük a margarint és végül az olajat.Azonnal rákenjük a tészta tetejére,mert gyorsan megkeményszik a máz.12 órai állás után felszeletelhetjük. Tanácsok: A margarint nem a tűzhelyen keverjük a mázhoz,mert kicsapódhat nagyon könnyen. A baracklekvár ne legyen híg,mert kifolyik a lapok közül. Ha azt szeretnénék,hogy gyorsabban megpuhuljanak a lapok ,akkor mielőtt megtöltenénk kenjük le langyos rumos tejjel. A receptet beküldte: edit1121 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |