| Whiskey-krémes torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 vagy 8 tojásos piskóta tortaformában megsütve 2 dl whiskey 30 dkg cukor 20 dkg vaj vagy Rama margarin 20 dkg mazsola 1 csomag vaníliás cukor Elkészítés: A piskótát két vagy három lapra vágjuk. A cukrot és a vaníliás cukrot a vajjal habosra keverjük, majd folyamatos keverés közben a whiskey-t is hozzáadjuk. Végül pedig a mazsolát is elkeverjük benne. Kétharmadát a tortalapok közé kenjük, a maradék egyharmadot pedig a torta bevonására használjuk. Lehet díszíteni csokival, tortadarával, tejszínhabbal, marcipánnal, bármivel. Legalább 2-3 órát ajánlatos pihentetni a hűtőben, esetleg egy teljes éjszakán át, hogy a tészta magába ihassa a páratlan nedüt, és a mazsola is megszívhassa magát. Tanácsok: A whiskey lehetőleg valami finom márka legyen,javaslom a Grant*s-et, esetleg a Jonny Walker-t.Aki inkább az amerikai márkákat kedveli, azt is tehet bele, de a legfinomabb ír whiskey-vel,mert azoknak lágyabb az ízük. Készíthető aromával is,de úgy nem olyan finom.Lehet kevesebb alkoholt is hozzáadni, ha valaki nem nagyon szereti a whiskey-t. Nagyon finom,érdemes kipróbálni! A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |