| Kávékrémes szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Diós piskóta 3 evőkanál szitált finomliszt 5 dkg darált dió 1 evőkanál étkezési keményítő 6 ek cukor 5 db tojásfehérje 2 db tojássárgája 1 csipet só Krém 3 db tojássárgája 1 tasak főzős tejszínízű pudingpor 3 ek cukor (ízlés szerint) 3 dl tej 1 csomag vaníliás cukor 10 dkg vaj (lehet vajas margarin is) 1.5 dl növényi tejszín (lehet sima is) 2 ek instant kávé (ha van, inkább 3 in 1) 5 dkg pirított dió (durvára vágva) Elkészítés: Diós piskóta A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd a tojássárgákat és a cukrot fokozatosan beledolgozzuk. A lisztet, a diót, a keményítőt összekeverjük, és egy spatulával óvatosan a masszához keverjük. Egy 30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát beleöntjük, elegyengetjük benne, majd 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd óvatosan eltávolítjuk a papírt az aljáról. Vigyázzunk, mert könnyen törik. A tésztát hosszában kettévágjuk. Az egyik lapra halmozzuk a krém felét, elegyengetjük rajta, betakarjuk a másik lappal. Tetejére kenjük a krém másik felét, és megszórjuk a pirított dióval. Hűtőszekrényben kihűtjük, és tetszés szerinti szeletekre vágva szervírozzuk. Krém A pudingot a tojássárgákkal, a tejjel, a cukorral csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük, és kihűtjük. Hűlés után fellazítjuk 0,5 dl tejszínnel, majd beledolgozzuk a nescafét, a vaníliás cukrot, belehabosítjuk a vajat, és hozzákeverjük óvatosan a maradék tejszínből vert kemény habot. Tanácsok: sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 30 × 40 cm költség: 800 Ft A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |