Tutireceptek.hu fejléc

Sóskaleves, tojással recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
15-20 dkg pucolt sóska, 3dkg zsír (olaj), 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál tejföl, csipetnyi cukor, 4 egész tojás, só.

Elkészítés:
A zsírt megforrósítjuk hozzáadjuk a sóskát és a pici sót, és a fedő alatt addig pároljuk míg pépszerű nem lesz. A lisztet a tejföllel összekeverjük, a szükséges víz mennyiségével összekeverjük, a sóskára öntjük és jól összefőzzük. A tojásokat a levesbe engedjük egyenként óvatosan 4-5 percig még főzzük, amíg a tojásfehérje megalvad. (aki szereti ha kemény a sárgája a főzés idő valamivel több) Óvatosan megkavarjuk, hogy aljáról felváljon, 1-2 csipet cukrot tehetünk bele. Ha kevés a tojás akkor keményre főzzük és felkockázzuk. A tojás el is maradhat helyette pirított kocka kenyeret teszünk bele tálaláskor.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Céklás tojássaláta » Párizsi kosárkák tojással » Csülkös sóskaleves » Spárgasaláta tojással
» Ananászos tojássaláta » Sóskaleves főtt tojással » Ananász saláta tojással » Tojással töltött borda
» Sajtos almás tojássaláta » Sült paradicsom tojással » Rakott hús tojással » Tojással töltött karalábé
» Padlizsán tojással » Rakott karfiol tojással » Nyers sóskaleves » Sóskamártás tükörtojással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.