| Malacleves kukoricagombóccal receptLevesek Hozzávalók: 4 szelet bőrös malackaraj, 1 csokor petrezselyem zöld, kömény, egész bors, só, 5 dkg zsír, 2 dkg kukoricadara, 1 db tojás, 10 dkg finomliszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 csomag leveszöldség. Elkészítés: A bőrös malachúst egy nagyobb fazékban, kb. 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, leszedjük a habját, és beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket (zellert, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét, gombát, karfiolt, egy szelet kelkáposztát stb.), az egészben hagyott vöröshagymát és a fokhagymát. Sóval, szemes borssal, egész köménnyel ízesítjük, nagyon lassú tűzön kb. 3 óráig főzzük, majd az elkészült levest leszűrjük, a húst melegen tartjuk. A kukoricagombócot a daragaluskához hasonlóan készítjük el. A tojást alaposan kikeverjük a zsírral, a kukoricadarával meg a liszttel. Egy csipet sóval ízesítjük, és félórát hagyjuk állni. Ezután két kanál segítségével kis gombócokat formázunk a masszából, majd bő, sós vízben kifőzzük. A malaclevesbe visszatesszük a hússzeleteket, meghintjük apróra vágott petrezselyem zöldjével, végül a kukoricagombócokkal bélelve, forrón kínáljuk. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |