| Meggyes máktorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 tojás 25 dkg margarin 25 dkg porcukor 70 dkg meggy vagy magozott meggybefőtt 10 dkg kristálycukor 20 dkg darált mák 1 citrom leve csipet só 25 dkg rétesliszt 1 evőkanál finomliszt disznózsír zsemlemorzsa porcukor a tetejére Elkészítés: A meggyet kimagozzuk, kristálycukorral elkeverjük, hagyjuk állni egy óra hosszat, többször megkeverve, majd kinyomkodjuk. Ha befőttel készítjük, leszűrjük és fakanállal óvatosan nyomjuk ki belőle a levet, hogy a gyümölcsök szép egyben maradjanak. A tojások sárgáját a margarinnal, porcukorral, sóval, a citrom levével habosra kikeverjük, hozzáadjuk a tojások keményre vert habját, adagonként a réteslisztet és a mákot. Disznózsírral jól kikent, prézlivel megszórt tortaformába simítjuk, a gyümölcsöt liszttel megszórva belenyomkodjuk. Amennyiben szilikonos tortaformát vagy sütőpapírt használunk, elmaradhat a zsír és a zsemlemorzsa. Forró sütőbe toljuk, közepes tűzön megsütjük. Sütési idő 45-50 perc. Még melegen porcukorral megszórjuk, hidegen szeleteljük. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |