| Máktorta(Kata-féle) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg cukor 5 dkg méz 15 dkg finomra darált mák 2 evőkanál édes morzsa 6 tojás 1 citrom őrölt fahéj feketeribizli lekvár Elkészítés: A cukor felével habosra keverjük a tojások sárgáját, hozzáadjuk a mézet, a cukor másik felével felvert tojáshabot, majd óvatosan beleforgatjuk a mákot és az édes morzsát. Őrölt fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A máktorta tésztáját liszttel meghintett tortakarikába simítjuk, majd mérsékelten meleg sütőben megsütjük. Amikor a tészta kihűlt, kivesszük a formából, a tortát két lapra vágjuk, és megtöltjük feketeribizli lekvárral. Tálaláskor a porcukorral meghintett, felszeletelt máktortát tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítjük A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |