| Krémes máktorta 2 receptSütemények, édességek Hozzávalók: omlós tésztához * 10 dkg porcukor * 20 dkg vaj * 30 dkg liszt * 2 tojás * sütőpor krémhez * 2 dl tejszín * 2 dl víz * 5 dkg liszt * 8 dkg mazsola * 10 dkg darált mák * 25 dkg krémtúró * méz Elkészítés: 1. A tésztához kézi vagy gépi habverővel habosra keverjük a puha zsiradékot és a porcukrot, majd folyamatos keverés mellett, egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután fakanállal beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. 2. Az omlós tésztát tortaformába tesszük megszurkáljuk, és 190-210 fokon 1/4 óráig sütjük. 3. A krémhez 1 dl tejszínt 2 dl vízzel felöntünk, belekeverjük a lisztet, a mazsolát, és a mákot. Forraljuk, majd 5 percig főzzük. 4. A krémtúróba belekeverjük a kihűlt mákkrémet, mézzel édesítjük (ízlés szerint). 5. 1 dl tejszínt habbá verünk és a krémhez adjuk. 6. A masszát a tortára simítjuk, és durvára szeletelt natúr pisztáciával díszítjük. A receptet beküldte: marcipanbaba 34 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |