Tutireceptek.hu fejléc

Krémes máktorta 2 recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
omlós tésztához

* 10 dkg porcukor
* 20 dkg vaj
* 30 dkg liszt
* 2 tojás
* sütőpor

krémhez

* 2 dl tejszín
* 2 dl víz
* 5 dkg liszt
* 8 dkg mazsola
* 10 dkg darált mák
* 25 dkg krémtúró
* méz

Elkészítés:
1. A tésztához kézi vagy gépi habverővel habosra keverjük a puha zsiradékot és a porcukrot, majd folyamatos keverés mellett, egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután fakanállal beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet.
2. Az omlós tésztát tortaformába tesszük megszurkáljuk, és 190-210 fokon 1/4 óráig sütjük.
3. A krémhez 1 dl tejszínt 2 dl vízzel felöntünk, belekeverjük a lisztet, a mazsolát, és a mákot. Forraljuk, majd 5 percig főzzük.
4. A krémtúróba belekeverjük a kihűlt mákkrémet, mézzel édesítjük (ízlés szerint).
5. 1 dl tejszínt habbá verünk és a krémhez adjuk.
6. A masszát a tortára simítjuk, és durvára szeletelt natúr pisztáciával díszítjük.


A receptet beküldte: marcipanbaba 34


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Darált kekszes krémes » Máktorta lekvárral » Diós Krémes 2. » Rózsaszín krémes
» Diós krémes » Finom piskóta krémes » Eperkrémes piskótarolád » Vasvári krémes tekercs
» Egyszerá nosztalgia krémes » Debreceni krémes » Krémes mákos habos süti » Máktorta liszt nélkül
» Karamellás krémes » Albán krémes » Whiskey-krémes torta » Mogyorókrémes karika


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.