| Mákos máglyarakás receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg kalács 15 dkg cukor 1 vaníliás cukor 1 kg alma 10 dkg baracklekvár 5 dkg darált mák 5 dkg mazsola 4 tojás csipet só kis fahéj reszelt citromhéj 5 dl tej margarin a tepsi kikenéséhez Elkészítés: A kalácsot felszeleteljük, egy margarinnal kikent közepes tepsibe sorakoztatjuk a tejet felforraljuk 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval és a citromhéjjal. A tűzről levéve belekeverjük a tojások sárgáit, és egyenletesen a kalácsra öntjük. Öt deka cukorral elkevert darált mákkal megszórjuk, erre kerül az 5 dkg mazsola. Az almát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Megpároljuk kis vízen a fahéjjal. Én a lekvárt is ilyenkor keverem hozzá, és együtt párolom. A mazsolás mákos rétegre terítem, és beteszem a forró sütőbe kb. fél órára. Ezután kiveszem a sütőből (ha a lekvárt nem tettük az almához, akkor most kell a forró almás réteg tetejére kenni), erre rásimítom a maradék 5 deka cukorral felvert fehérjéket, és csak annyi időre teszem vissza a sütőbe, amíg a tojáshab enyhe rózsaszín árnyalatot nem kap. Langyosan, hidegen is nagyon finom, a mák egy kis csavart ad neki. A receptet beküldte: Corra Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |