| Mákos túrókocka receptHozzávalók: Hozzávalók a tésztához: 5 tojás, 4 evőkanál víz, 7 evőkanál porédesítő, 4 evőkanál darált mák, 3 evőkanál csökkentett szénhidráttartalmú liszt, 1 kiskanál sütőpor A krémhez: 2 dl tejszín felverve, 25 dkg túró, 1 natúr joghurt, folyékony édesítő, 1 púpos kanál zselatin, 2 narancs. Elkészítés: A piskóta hozzávalóiból a szokott módon gáztepsiben mákos piskótát sütünk. (Én először a tojásfehérjét szoktam felverni a vízzel, majd hozzáadom a sárgáját, az édesítőt és a végén az összekevert lisztet, sütőport és mákot.) A kisült piskótát még melegen hosszában félbevágjuk. A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a túrót, és az édesítőt. (Ízlés szerint.) A joghurtot forráspontig melegítjük, majd belekeverjük a zselatint és addig kevergetjük amíg teljesen el nem olvad. Ekkor a túrós krémhez adjuk. Egy kicsit félreteszünk belőle, amivel majd a fölső lap tetejét megkenjük, a többihez pedig hozzákeverjük az apró kockákra vágott narancsot. (Lehet más gyümölccsel is, pl eper). Betöltjük a 2 piskóta lap közé, majd a félretett krémmel megkenjük a sütemény tetejét is. Hűtőben dermesztjük 1-2 órát, majd négyzet alakúra vágjuk. Tetejét tejszínhabbal díszíthetjük. Kalóriatartalom: 84/db kcal Szénhidráttartalom: 5,5/db gramm A receptet beküldte: vaczila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |