| Májpástétom, ahogy én csinálom receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj 1 mokkáskanál só 2 közepes fej vöröshagyma 2-4 gerezd fokhagyma kb. 1 kávéskanál majoranna kb. 1 kávéskanál mustár késhegynyi bors kb. 2 dl tej 15-20 dkg margarin kb. 10 evőkanál olaj Elkészítés: A májakat megmossuk, leitatjuk róluk a vizet. Tejben áztatjuk pár óráig/fél napig. Ezután leöntjük és leitatjuk róluk a tejet, 5 cm-es darabkákra vágjuk, és kb. 5 evőkanál olajban kisütjük közepes lángon. A vöröshagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk vagy lereszeljük, a fokhagymát áttörjük. A másik 5 evőkanál olajon megdinszteljük a megsózott hagymát. Kb. 1dl vízzel felöntjük, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzátesszük a borsot, a majorannát, végül a mustárt. A májat közben kihűtjük, apró darabokra vágjuk, esetleg villával szétnyomkodjuk, hogy könnyebb legyen turmixolni. A májat és a hagymás fűszereket összeöntjük. Felolvasztjuk a vajat, és ennek egy részét is beleöntjük a masszába, majd összeturmixoljuk. Megkóstoljuk, és ha szükséges még ízesítjük. Betesszük a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen, de akár azonnal is fogyasztható. Tanácsok: Ha egy étkezéssel nem fogyasztjuk el mindet: kis hőálló edényekbe tehetjük, majd tetejére a maradék olvasztott vajat öntjük, hogy szigeteljen és ezáltal eláll a hűtőben 1-2 hétig is. A receptet beküldte: tothkata10 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |