| Majonéz házilag receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 tojás sárgája 1 ek mustár 1 ek cukor csipet só kb. 2 dl olaj 1 kis pohár tejföl Elkészítés: A tojássárgáját, a mustárral, cukorral, sóval habverővel jól kikavarjuk, az olajat apránként kavarjuk hozzá. Addig kavarjuk még jól besűrűsödik és kivilágosodik. Végül hozzákeverjük a tejfölt. Tanácsok: Ha csak mártogatónak készitem kicsit édesebbre, ha salátaöntetnek akkor sósabbra csinálom. Lágyabb ízt kapunk ha a tejfölt vegyítjük Parmalat főzőtejszínnel(csak a parmalat a jó mert az sűrű és krémes) Elkészítési idő: 10 perc A receptet beküldte: ditte32 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |