| Csokipuding házilag receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1.5 dl tej, 12 dkg cukor, 20 dkg étcsokoládé, 2 tojássárga, 5 dkg vaj. Elkészítés: A tejet és a cukrot mérsékelt tűzön kevergetve felmelegítjük egy kisebb edényben. Amíg kézmelegre visszahűl, az étcsokoládét nagyon apróra vágjuk. Jöhet a puding lényege, az alapkeverék: a tojássárgákat kézi habverővel összekeverjük a langymeleg, édes tejjel, majd az egészet visszaöntjük a tejes edénybe. Takaréklángon folyamatosan kevergetjük kézi habverővel sűrűre főzzük, és amikor megvagyunk vele, levesszük a tűzről. Áttesszük egy nagy keverőtálba, és azonnal hozzádobjuk az étcsokit meg a vajat. A csokival és vajjal feldúsított alapkeveréket robotgéppel 5 percen át jól felhabosítjuk, és miután a csoki meg a vaj tökéletesen elvegyült benne, máris kész a sűrű puding. Szétosztjuk 4 üvegkehelyben, és vagy önmagában, vagy édes tejszínhabbal megpúpozva tálaljuk. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |