| Majonézes riszsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 csomag gyorsrizs 1 doboz csemegekukorica 1 csomag mazsola 1 kis csokor kapor diónyi reszelt vöröshagyma 2 dl 12 %-os tejföl 2 dl kefir 1 tubus majonéz 1 evõkanál mustár kevés citromlé fehérbors só pici cukor vagy édesítõszer Elkészítés: A rizst a dobozon elõírt ideig fõzzük, majd kihûtjük. Közben elkészítjük a mártást: a majonézt, a telfölt és a kefírt simára kikeverjük, hozzáadjuk a mustárt, a reszelt vö- röshagymát, az apróra vágott kaprot, ízesítjük sóval, cukorral, citromlével és fehérborssal. Ha kihült a rizs, hozzáadjuk a csemegekukoricát és a már elõre beáztatott mazsolát, majd a mártással összekever- jük. Hidegen tálaljuk. Kitûnõ hideg sültek mellé. A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |