| Magvakban sült pácolt ponty receptHalas ételek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: # 60 dkg pontyszelet # 10 dkg tökmag, tisztított napraforgó, szezámmag, dió vegyesen # 2 evőkanál zsemlemorzsa # 2 evőkanál liszt # 1 tojás # A sütéshez: 3 dl olaj # A páchoz: # 1 szál sárgarépa # 1 fej vöröshagyma # 1 színes paprika # 1 dl fehérborecet # 1 mokkáskanál cukor (ízlés szerint) # 2 evőkanál olívaolaj # 2 babérlevél # A tálaláshoz: # 1 fej saláta # 1 citrom Elkészítés: Előkészítés: A halszeleteket megmossuk, majd megsózzuk, és állni hagyjuk. Gorombára összetörjük a magokat és összekeverjük a zsemlemorzsával. Elkészítés: A halszeleteket lecsöpögtetjük, megforgatjuk lisztben, tojásban és végül a magos morzsában. Bő, forró olajban, kíméletesen, 5-7 percig sütjük. Konyhai papírtörlőre vagy szalvétára szedjük, és elkészítjük a pácot. A sárgarépát, a hagymát és a paprikát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra metéljük, a keveréket kicsit megsózzuk, és 10 percet állni hagyjuk. Az ecetet összekeverjük kevés cukorral, az olívaolajjal és 2 dl vízzel, beletesszük a babérlevelet, majd a zöldségekkel összekeverjük. A kisütött halszeleteket beletesszük a zöldséges pácba, és 1 napig hűtőben pihentetjük. Tálaláskor megmossuk a salátaleveleket, ráfektetjük a halat, a zöldségekkel együtt, ráteszünk a levéből is, és citrommal díszítjük. Ízlés szerint paradicsomot vagy más zöldséget is kínálhatunk mellé. Tanácsok: Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: másnap 1 adag: 438 kcal A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |