| Máglyarakás Anikó módra receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 db száraz kifli 1 l tej 20 dkg cukor 10 dkg vaj 1/2 kg reszelt alma 5 tojás 10-20 dkg darált dió fahéj 3 ek baracklekvár Elkészítés: A kifliket felkockázom, karikázom. A vajat megolvasztom, majd beleteszem a cukrot, a tojássárgákat és a tejet. Ezeket összekeverve forralom fel a tejes egyveleget, majd a kiflikre öntöm. Célszerű egy kicsit állni hagyni, hogy a kiflikarikák jól megszívják magukat. Egy nagy tűzálló tepsit kivajazok és beleteszem az átitatott kifliket. A kiflikre szórom a darált diót. A következő réteg a reszelt alma lesz. Én szoktam tenni az almába cukrot és fahéjat is. Ha mindezekkel végeztem, beteszem a tepsit a sütőbe és 30 percig 180 fokon sütöm a süteményt. Az utolsó réteg a reszelt alma. Közben a tojásfehérjékből habot készítek úgy, hogy 3 evőkanál barackízt belekeverek. A 30 perc eltelte után, a habot rákenem a süteményre és kisebb hőfokon, további 10-15 percig bennt hagyom. Akkor lesz kész, mikor kissé megbarnul a hab. Tanácsok: Máglyarakás lényege, hogy rétegezve készítjük. Aki több alapanyaggal rendelkezik, az nyugodtan rétegezzen. De vigyázat! A túl sok réteget használunk, akkor nem sülnek át a rétegek és pórul járhatunk. Jó étvágyat kívánok hozzá! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: anaterra Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |