| Szilvás máglyarakás receptSütemények, édességek Hozzávalók: -8db kifli -8dcl tej -1db citrom reszelt héja -2x100g kristálycukor -1 evőkanál őrölt fahéj -6evőkanál porcukor -150g darált dió -1 evőkanál zsemlemorzsa -1,2 kg tisztított,magozott szilva -250g vaj -8 tojás -só -2 tasak vaniliáscukor Elkészítés: -Ki kell vajazni egy kb.25x35cm tepsit -Bele kell szórni a 75g dió és 1evőkanál zsemlemorzsa keverékét. -A kifliket fel kell karikázni és egy mélyebb tálba! -A 8dcl tejet a reszelt citromhéjjal és 100g kristálycukorral fel kell forralni -A felforralt cukros tejet a kiflikre kell önteni, összekeverni és 30 percig puffadni kell hagyni -Az 1evőkanál fahéjat össze kell keverni a 6evőkanál porcukorral -A 8 tojást ketté kell választani és a sárgáját egy keverőtálba a fehérjét egy különálló tálban csipetnyi sóval habbá, kell verni. -A 200g vajat habosra kell keverni 100g kristálycukorral, a 2 tasak vaniliáscukorral, a tojások sárgájával és a tojásfehérje hab felével. -Több részletben hozzá kell keverni a megáztatott és megpuffadt kifliket. -Óvatosan bele kell forgatni a tojásfehérje hab másik felét így egy levegős,tocsogós masszát kell kapni -A massza felét az előkészített tepsibe kell simítani és beteríteni az előkészített szilvával és meghinteni a megmaradt dióval és 3evőkanál fahéjas porcukorral -Tetejére kell simítani a megmaradt masszát és a megmaradt vajat mogyorónyi darabokban el kell osztani a tetején -Előmelegített sütőben, közepes lángon kb.50percig kell sütni -Amikor a sütőből ki kerül és még forró, akkor kell megszórni a tetejét a megmaradt fahéjas porcukorral,hogy rá tudjon olvadni! Tanácsok: Bonyolultabbnak néz ki az elkészítése mint amilyen DE megéri, mert nagyon-nagyon finom!!! A receptet beküldte: Gligi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |